INTERNET MARKETING

VEEL GESTELDE INTERNET MARKETING VRAGEN

Hier vindt u informatie over internet marketing en antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Of u nu op zoek bent naar meer informatie over het opzetten van uw online aanwezigheid of wilt weten hoe u het meeste uit uw online marketingcampagne haalt, wij hebben de antwoorden die u zoekt.

Onze experts in internet marketing staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw online doelen. Lees verder en ontdek hoe EQwise u kan helpen uw online zichtbaarheid te verbeteren!

hoe snel moet een website laden in 2024 ?

Gezien de toenemende concurrentie in 2024, is het sterk aan te raden om ervoor te zorgen dat uw website, zowel op desktop als mobiel, binnen 2 seconden laadt. Deze stap is cruciaal om de digitale ervaring van uw gebruikers te optimaliseren en hen moeiteloos toegang te bieden tot de informatie die ze zoeken.

 1. In 2019 publiceerde Google onderzoek waarin ze laten zien dat 53% van de mobiele gebruikers een website verlaten die langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. Het onderzoek toont ook aan dat een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan leiden tot een vermindering van 7% in conversies. https://think.storage.googleapis.com/docs/mobile-page-speed-new-industry-benchmarks.pdf
 2. In 2020 publiceerde Akamai Technologies een rapport waarin wordt aangegeven dat de gemiddelde laadtijd van alle websites 8,66 seconden is. Bovendien vond het onderzoek dat een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan leiden tot een reductie van 11% in pagina-weergaven. https://www.akamai.com
 3. In 2021 publiceerde Unbounce een studie waarin werd aangetoond dat 90% van de consumenten toegeeft een website te hebben verlaten vanwege slechte laadsnelheid. Bovendien vond het onderzoek dat een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan leiden tot een vermindering van 16% in klanttevredenheid. https://unbounce.com
 4. In 2022 publiceerde Boston Consulting Group een onderzoek waaruit bleek dat bedrijven die hun website laadsnelheid verbeteren een groei kunnen zien van 14% in conversiepercentages en een groei van 27% in klantbehoud. https://www.bcg.com/publications/2022/improve-website-speed-increase-conversion-rate
 5. In 2022 publiceerde een onderzoek van Forrester Research dat snelheid van een website een direct effect heeft op de conversies en dat elke extra seconde die een website nodig heeft om te laden leidt tot een afname van de conversies. https://www.forrester.com/report/case-study-a-global-industrial-company-embraces-cultural-transformation-to-deliver-customer-value/RES177131?ref_search=0_1674927926281

Dus website eigenaren moeten er naar streven om hun website zo snel mogelijk te maken om de beste gebruikerservaring te bieden en om hun zoekmachine positie’s te verbeteren.

Wat is internet marketing?

internet marketing is de promotie van een bedrijf via digitale kanalen zoals een website, zoekmachineoptimalisatie, sociale media, e-mail of online betaalde advertenties.

Waarom is internet marketing belangrijk?

internet marketing biedt bedrijven manieren om hun publiek te vergroten, hun winst te vergroten en een betere relatie op te bouwen met vroegere en toekomstige klanten. Hoewel dat ook het doel is van traditionele marketingcampagnes, stelt internet marketing merken in staat zich te richten op een specifieker of nichepubliek en is het gemakkelijker om resultaten te meten.

Wat doet een internet marketingbureau?

Een internet marketingbureau werkt samen met bedrijven om hen te helpen hun merken op te bouwen en hun digitale voetafdruk te vergroten via verschillende digitale media.

Ik ben net klaar met mijn nieuwe website wat zou ik moeten regelen in verband met de start van mijn internet marketing?

 1. Zorg dat de website technisch goed functioneert en snel laadt. Volgens een onderzoek van Google (https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-resources/experience-design/mobile-page-speed-new-industry-benchmarks/) heeft een website die sneller laadt een hoger conversiepercentage en beter zoekmachineoptimalisatie.
 2. Zorg voor een duidelijke en effectieve navigatie en zoekfunctionaliteit. Volgens een onderzoek van Nielsen Norman Group (https://www.nngroup.com/articles/mega-menus-work-well/) verhoogt een goede navigatie de gebruikerservaring en helpt bij het vinden van de gewenste informatie.
 3. Maak gebruik van een aantrekkelijk en professioneel websiteontwerp. Volgens een onderzoek van Adobe (adobe-digital-index/marketing-insights/Q2-2019-Digital-Trends/2019-Q2-Digital-Trends-Report-Global.pdf) kan een professioneel ontwerp de vertrouwenswaardigheid van een bedrijf verhogen en de conversie verbeteren.
 4. Zorg voor een mobiel vriendelijk websiteontwerp. Volgens een onderzoek van Google (marketing-resources/data-measurement/mobile-app-install-ads-drive-incremental-installs) is het aantal mensen dat via mobiel op een website komt hoger dan via desktop en is een mobiele vriendelijke website daarom essentieel voor een goede gebruikerservaring en conversie.
 5. Zorg voor een duidelijke en relevante call-to-action. Volgens een onderzoek van Hubspot (marketing/call-to-action-examples) kan een duidelijke call-to-action leiden tot een hoger conversiepercentage en meer Sales.
 6. Zorg voor een goede zoekmachineoptimalisatie (SEO). Volgens een onderzoek van Search Engine Journal (searchenginejournal.com) is SEO een belangrijke factor voor het verhogen van de online zichtbaarheid en verkeer naar een website.

Hoeveel geld zou ik moeten uitgeven aan de bouw van mijn nieuwe website?

De bouw van een website kan een grote investering zijn, vooral als u van plan bent om de website te gebruiken voor internet marketingdoeleinden. De kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s voor een eenvoudige website tot  tienduizenden euro’s voor een complexe website met veel functies en aangepaste ontwikkeling.

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van een website beïnvloeden, is de grootte en complexiteit van de website. Een eenvoudige website met slechts enkele pagina’s zal minder kosten dan een grotere website met veel pagina’s en functies. Bovendien kan een website met veel aangepaste ontwikkeling duurder zijn dan een website die gebruikmaakt van bestaande templates en plug-ins.

Een andere belangrijke factor is de diensten die u nodig heeft voor uw website. Diensten zoals ontwerp, ontwikkeling, hosting, onderhoud en zoekmachineoptimalisatie kunnen bijdragen aan de totale kosten van de website.

Als u van plan bent om uw website te gebruiken voor internet marketing, zijn er een aantal belangrijke functies die u moet overwegen bij de bouw van uw website. Deze functies kunnen de kosten van uw website beïnvloeden, maar zijn vaak cruciaal voor het succes van uw internet marketingstrategie.

Een van de belangrijkste functies is een goede zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit betekent dat uw website op een manier is ontworpen en gebouwd die zoekmachines zoals Google kunnen begrijpen en waarderen. Dit kan de zichtbaarheid van uw website verhogen in zoekresultaten, wat leidt tot meer verkeer en potentiële klanten.

Een andere belangrijke functie is een responsief ontwerp. Dit betekent dat uw website automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes, zoals desktop, tablet en mobiele telefoons. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen hun online zoekopdrachten uitvoeren via hun mobiele apparaten.

Sociale media integratie is ook een belangrijke functie voor internet marketing. Dit betekent dat uw website eenvoudig kan worden gedeeld op sociale media platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit kan leiden tot meer verkeer en potentiële klanten vanuit deze platforms.

ik heb een succesvol regionaal bedrijf met een goede omzet maar wil nationaal gaan werken aan wat voor investeringen moet ik dan aan denken?

Als u van plan bent om uw regionale bedrijf uit te breiden naar nationaal niveau, zijn er verschillende investeringen die u zou moeten overwegen:

 1. Website-optimalisatie: Investeer in het optimaliseren van uw website om nationaal verkeer aan te trekken. U kunt denken aan het toevoegen van landelijke trefwoorden en het optimaliseren van uw pagina’s voor nationale zoekopdrachten, het verbeteren van uw website-snelheid en mobiele responsiviteit, en het creëren van inhoud die interessant is voor een nationaal publiek.
 2. Uitbreiding van uw team: Uw huidige team kan mogelijk niet voldoende zijn om de uitbreiding naar nationaal niveau aan te kunnen. Overweeg om nieuwe werknemers aan te nemen om uw activiteiten te helpen ondersteunen, zoals sales- en marketingprofessionals, en misschien ook een nationaal netwerk van verkoopvertegenwoordigers.
 3. Marketingbudget: Investeer in marketingactiviteiten om uw merk te promoten bij een nationaal publiek. Dit kan onder meer het adverteren op nationale platforms omvatten, zoals Google Ads en sociale media-platforms, evenals het uitvoeren van nationale marketingcampagnes op basis van de behoeften en interesses van uw doelgroep.
 4. Logistiek en distributie: Als u een fysiek product verkoopt, kan uitbreiding naar nationaal niveau betekenen dat u nieuwe distributiekanalen moet opzetten om uw producten te leveren en de logistiek te optimaliseren om producten in het hele land te distribueren.
 5. Technologie-investeringen: Investeer in technologie om uw bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en te stroomlijnen. Dit kan bijvoorbeeld omvatten het upgraden van uw CRM-systeem, het investeren in e-commerceplatforms om online verkoop te vergemakkelijken en het implementeren van tools om klantenservice te verbeteren.
 6. Financiële middelen: Nationale uitbreiding kan een grote financiële inspanning vergen, vanwege de vereiste marketinginspanningen, logistiek, technologie en meer. Overweeg daarom het inhuren van financiële adviseurs om u te helpen bij het plannen en beheren van uw financiële middelen.

Kortom, de uitbreiding van uw regionale bedrijf naar nationaal niveau vereist de nodige investeringen en toewijding. Het is belangrijk om een duidelijk plan te hebben en de juiste middelen in te zetten om uw doelen te bereiken.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van zakelijke websites?

Er zijn verschillende doelstellingen die zakelijke websites kunnen hebben, afhankelijk van het type bedrijf en de industrie waarin het opereert. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende doelstellingen van zakelijke websites:

 1. Het aantrekken van verkeer: Een belangrijk doel van de meeste zakelijke websites is om zoveel mogelijk verkeer naar de website te trekken. Dit kan worden bereikt door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde zoekopdrachten, social media-marketing en andere marketingtechnieken.
 2. Het genereren van leads: Een andere belangrijke doelstelling van veel zakelijke websites is het genereren van leads. Dit kan worden bereikt door het aanbieden van gratis content zoals whitepapers of e-books, het aanbieden van gratis proefperiodes of het aanbieden van een nieuwsbrief of andere e-mailmarketinginspanningen.
 3. Het converteren van bezoekers naar klanten: Naast het genereren van leads, is het belangrijk voor zakelijke websites om bezoekers om te zetten in klanten. Dit kan worden bereikt door middel van conversie-optimalisatie, zoals het verbeteren van de gebruikerservaring en het implementeren van krachtige call-to-action (CTA’s).
 4. Het bieden van waardevolle informatie: Zakelijke websites moeten hun bezoekers voorzien van waardevolle informatie die relevant is voor de doelgroep. Dit kan worden bereikt door middel van blogposts, whitepapers, video’s en andere inhoud.
 5. Het bieden van klantenservice: Klantenservice is een belangrijk aspect van zakelijke websites. Dit kan worden bereikt door middel van een FAQ-pagina, chatfuncties, telefoon- of e-mailondersteuning, en meer.
 6. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit: Zakelijke websites kunnen worden gebruikt om het merk en de autoriteit van het bedrijf op te bouwen. Dit kan worden bereikt door middel van blogposts, sociale media-marketing, gastbloggen en andere inhoudsmarketingtechnieken.

Kortom, de belangrijkste doelstellingen van zakelijke websites zijn het aantrekken van verkeer, het genereren van leads, het converteren van bezoekers naar klanten, het bieden van waardevolle informatie, het bieden van klantenservice en het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit. Door zich op deze doelstellingen te concentreren, kunnen bedrijven hun online aanwezigheid versterken en hun zakelijke doelstellingen bereiken.

Ik heb een eenmanszaak en ben net klaar met mijn nieuwe website wat voor internet marketing budget heb ik nodig?

Het internet marketing plan voor een eenmanszaak die net klaar is met de bouw van zijn nieuwe website zou er als volgt uit kunnen zien:

 1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) – Het optimaliseren van de website voor zoekmachines zodat deze hoger in de zoekresultaten komt te staan. Budgetindicatie:  €600 –  €2.000 per jaar, afhankelijk van de branche en de grootte van de website. Belangrijk onderzoek: “The Importance of SEO in a Post-Pandemic World” (https://www.searchenginejournal.com/the-importance-of-seo-in-a-post-pandemic-world/)
 2. Zoekmachineadvertenties (SEA) – Het plaatsen van betaalde zoekadvertenties om sneller resultaten te behalen.  Belangrijk onderzoek laat zien: 80% van de bedrijven wereldwijd maken gebruik van Google Ads. Google Ads genereerde in 2023 een totale omzet van $237.855 miljard. De gemiddelde ROI van Google Ads is 200%, wat betekent dat bedrijven ongeveer $2 terugverdienen voor elke uitgegeven dollar. De gemiddelde click-through rate (CTR) voor Google Shopping Ads is 0,86%. Bedrijven zien gemiddeld een conversieratio van 4,4% bij het maken van online Google-advertenties. ( zie  https://www.demandsage.com/google-ads-statistics/)
 3. Social media marketing – Het gebruiken van social media platforms om de merkbeleving te versterken en leads te genereren. Budgetindicatie:  €200 –  €2.000 per maand, afhankelijk van het aantal platforms en het aantal posts per week. Belangrijk onderzoek: “The Complete Guide to Social Media Lead Generation” ( https://www.brandwatch.com/blog/social-media-lead-generation/ )
 4. E-mailmarketing – Het versturen van e-mails om de band met de klanten te versterken en om leads te genereren. Budgetindicatie:  €75 –  €500 per maand, afhankelijk van het aantal e-mails en de complexiteit van de nieuwsbrieven.
 5. Contentmarketing – Het creëren en delen van waardevolle inhoud om de merkbeleving te versterken en om leads te genereren. Budgetindicatie:  €200 –  €2.000 per maand, afhankelijk van de grootte van de inhoud en de frequentie van de publicaties. 

Hoeveel procent van hun totale budget zou een beginnend bedrijf moeten uitgeven aan internet marketing?

11-15%

Volgens een onderzoek van Gartner in 2020 www.gartner.com/en/marketing/research/annual-cmo-spend-survey-research is de gemiddelde uitgave aan digitale marketing ongeveer 11% van het totale budget van bedrijven.

Voor beginnende bedrijven kan het zelfs wenselijk zijn om een groter deel van hun budget aan digitale marketing uit te geven, omdat dit een efficiënte manier is om een groot bereik te krijgen en hun merknaam te versterken.

Hoeveel procent van mijn bedrijfsinkomen moet ik uitgeven aan internet marketing?

5-10% van uw omzet

Voor specifieke aanbevelingen voor de verdeling van uw marketingbudget moet er eerst onderzoek gedaan worden naar verschillende factoren, zoals uw bedrijfsdoelen, doelgroep, de concurrentie in uw branche en uw beschikbare middelen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om 5-10% van uw omzet te besteden aan marketingactiviteiten. Binnen die 5-10% zijn er verschillende onderdelen van internetmarketing waaraan u kunt bijdragen, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadvertenties (SEA), sociale media-advertenties, e-mailmarketing en contentmarketing.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de optimale verdeling van het marketingbudget. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

 1. HubSpot heeft een enquête gehouden onder 3.200 marketeers wereldwijd. Volgens het onderzoek besteden bedrijven gemiddeld 10% van hun omzet aan marketing. Binnen die 10% wordt het grootste deel besteed aan digitale marketing, met name aan contentmarketing en sociale media. Hier is de link naar het onderzoek: https://www.hubspot.com/marketing-statistics
 2. Een ander onderzoek, (dat nu helaas niet meer online staat) uitgevoerd door de Amerikaanse Small Business Administration, stelt dat kleinere bedrijven gemiddeld 7-8% van hun omzet aan marketing besteden. Binnen die 7-8% wordt ongeveer 50% besteed aan digitale marketing, met name aan websiteontwikkeling en SEO.
 3. Het Content Marketing Institute heeft een onderzoek gedaan naar de verdeling van het marketingbudget voor contentmarketing. Volgens het onderzoek besteden bedrijven gemiddeld 26% van hun totale marketingbudget aan contentmarketing. (helaas staat dit onderzoek niet meer online) 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze cijfers slechts richtlijnen zijn en dat de optimale verdeling van het marketingbudget afhangt van uw specifieke situatie en doelen. Het is altijd een goed idee om uw marketingstrategie regelmatig te evalueren en aan te passen op basis van uw resultaten en veranderende omstandigheden.

Hoeveel procent van de gebruikers weigert om op adwords advertenties te klikken?

Het is lastig om een ​​specifiek percentage te geven van het aantal gebruikers dat weigert om op AdWords-advertenties te klikken, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de branche, het zoekwoord en de advertentiepositie. Uit verschillende onderzoeken blijkt echter wel dat een deel van de gebruikers advertenties vermijdt en de voorkeur geeft aan organische zoekresultaten.

Hieronder staan ​​drie onderzoeken van de afgelopen 4 jaar die laten zien hoeveel gebruikers AdWords-advertenties vermijden:

In 2019 publiceerde SEO-toolprovider Moz een onderzoek waaruit bleek dat ongeveer 24% van de gebruikers op AdWords-advertenties klikte in de Verenigde Staten. Het onderzoek was gebaseerd op gegevens van ongeveer 1.000 zoekopdrachten.

Een onderzoek uit 2018 door marketingbureau Clutch wees uit dat ongeveer 46% van de mensen niet op een advertentie klikt wanneer ze zoeken op een zoekmachine. Het onderzoek was gebaseerd op een enquête onder 506 mensen in de Verenigde Staten.

Volgens een onderzoek uit 2017 van Nielsen Norman Group, klikte ongeveer 10% van de gebruikers op advertenties in zoekmachines, terwijl de overige 90% klikte op organische zoekresultaten. Het onderzoek was gebaseerd op oogtrackinggegevens van 471 zoekopdrachten.

Het is belangrijk om op te merken dat deze percentages een algemeen beeld geven en dat ze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke zoekopdracht en branche. AdWords blijft echter een effectieve manier om verkeer naar een website te genereren, vooral als onderdeel van een uitgebalanceerde online marketingstrategie.

De click percentages wisselen echter geregeld voor degenen die hier graag meer inzicht in krijgen lees dan onderstaand artikel van moz: https://moz.com/blog/google-organic-clicks-shifting-to-paid

Wat moet er nog meer gebeuren behalve het regelen van hoge zoekmachine posities voor mijn website?

Hoewel hoge zoekmachine posities belangrijk zijn voor het succes van uw website, zijn er ook andere belangrijke aspecten waar u zich op moet richten om uw online aanwezigheid te optimaliseren en uw doelgroep te bereiken. Hier zijn enkele andere belangrijke factoren om te overwegen:

 1. Content: Zorg ervoor dat uw website waardevolle, relevante en boeiende content biedt die de behoeften en interesses van uw doelgroep aanspreekt. Het produceren van kwaliteitsinhoud kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en autoriteit in uw branche, het verhogen van betrokkenheid en het genereren van verkeer en conversies.
 2. Gebruikerservaring: Zorg ervoor dat uw website gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk te navigeren voor uw bezoekers. De gebruikerservaring is een belangrijk onderdeel van het aantrekken van verkeer, het verlagen van het bouncepercentage en het verhogen van de tijd die bezoekers op uw website doorbrengen.
 3. Mobiele responsiviteit: Het is belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is en dat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermformaten. Aangezien steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om websites te bezoeken, kan het niet hebben van een mobielvriendelijke website uw bereik beperken en de gebruikerservaring beïnvloeden.
 4. Sociale media: Social media kan een belangrijke rol spelen in het opbouwen van uw online aanwezigheid en het bereiken van uw doelgroep. Door actief te zijn op platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, kunt u uw merkbekendheid vergroten, betrokkenheid stimuleren en verkeer naar uw website genereren.
 5. Analytics en meting: Het bijhouden van uw websiteprestaties en het meten van uw succes is van cruciaal belang om te begrijpen wat werkt en wat niet. Gebruik tools zoals Google Analytics om uw verkeer, conversies en andere belangrijke prestatie-indicatoren bij te houden, zodat u uw strategie kunt aanpassen op basis van de resultaten.

Kortom, het verkrijgen van hoge zoekmachine posities is belangrijk, maar het is slechts een onderdeel van een succesvolle website-strategie. Door ook te focussen op de bovenstaande aspecten, kunt u uw online aanwezigheid en prestaties verbeteren en uw doelgroep beter bereiken.

Hoeveel geld kan ik besparen en of verdienen door EQwise in te zetten?

Impact van Website Snelheid op Conversies

Met een totale omzet van 3.000.000 euro en een gemiddelde waarde per conversie van 900 euro, hebben we de impact van een 1,5 seconde snellere website op de conversies en de benodigde aanpassing in AdWords-uitgaven opnieuw berekend.

Uitgangspunten:

 • Totale omzet: 3.000.000 euro.
 • Gemiddelde waarde per conversie: 900 euro.
 • Verbetering van de laadsnelheid: 1,5 seconde.
 • Toename in conversies: 10,5%.
 • Jaarlijkse kosten voor het versnellen van de website: 3.000 euro.

Berekeningen:

Om de totale omzet van 3.000.000 euro te behalen met een gemiddelde waarde van 900 euro per conversie, is het aantal oorspronkelijke conversies 3333. Met een toename van 10,5% in conversies door de snelheidsverbetering, resulteert dit in 350 extra conversies, wat een extra omzet van 315.000 euro oplevert. Na aftrek van de kosten voor het versnellen van de website, is de netto extra omzet 312.000 euro.

Conclusie:

Om de conversies identiek te houden met een 1,5 seconde snellere website, zou de besparing op AdWords theoretisch gelijk zijn aan de netto extra omzet gegenereerd door de snelheidsverbetering. In dit geval zou de AdWords-uitgaven met 312.000 euro verminderd kunnen worden om de conversies identiek te houden, dankzij de verbetering van de website snelheid met 1,5 seconde. Dit illustreert hoe een significante verbetering in website snelheid niet alleen de gebruikerservaring kan verbeteren, maar ook een aanzienlijke financiële impact kan hebben op de omzet en de efficiëntie van advertentie-uitgaven.

Wat is SEO of zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie, gewoonlijk SEO genoemd, is het verbeteren van de inhoud en webpagina’s om hoger te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Zoekmachines hebben algoritmen die bepalen welke webpagina’s de meest relevante resultaten bevatten, en die pagina’s staan bovenaan in de zoekresultaten.

Met behulp van SEO-tactieken, zoals zoeken van de juiste zoekwoorden, metabeschrijvingen en links, zal uw inhoud opvallen voor de algoritmen van zoekmachines als relevante informatie en uiteindelijk hoger scoren. Hoger scoren leidt tot meer verkeer en consumentenvertrouwen.

 

 

 

Hoe lang duurt het voordat men duidelijk resultaat ziet van een SEO-campagne?

Het kan enige tijd duren voordat je serieus resultaat ziet van een SEO-campagne, denk dan aan een periode tussen de 4 tot 12 maanden. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de campagne, de concurrentie in uw markt segment en de huidige staat van uw website.

Er zijn verschillende bronnen die deze tijdsduur bevestigen en meer informatie bieden over het meten van de resultaten van een SEO-campagne. Zoals:

MOZ: Hoe lang duurt het om SEO-resultaten te zien?
https://moz.com/blog/how-long-does-link-building-take-influence-rankings

Search Engine Journal: Hoelang duurt SEO voordat je resultaat ziet?
https://www.searchenginejournal.com/seo/how-long-seo-takes

SEO is een langdurig proces is en het kan enige tijd kan duren voordat significante resultaten zichtbaar worden. Het is daarom belangrijk om consistent te blijven werken aan uw SEO-campagne om de beste resultaten te behalen.

 

 

 

Wat is lokale SEO?

Precies zoals het klinkt, omvat lokale SEO het optimaliseren van uw website voor lokaal zoeken. Praten over dingen die in de gemeenschap gebeuren, ervoor zorgen dat al uw kaarten up-to-date zijn en deelnemen aan sociale media zijn allemaal geweldige manieren om uw lokale SEO te verbeteren.

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?

On-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van de inhoud en technische aspecten van een website om de zoekmachine-ranking te verbeteren. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in de inhoud, het optimaliseren van meta-tags, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de website en het verminderen van de laadtijd van de pagina’s.

Andere on-page SEO factoren zijn de structuur van de website, de interne linkstructuur, en de kwaliteit van de inhoud. Door deze factoren te optimaliseren, kan een website beter scoren in de zoekresultaten.

Off-page SEO is minder controleerbaar. Off-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachineresultaten (SERPs) door het verbeteren van externe factoren die invloed hebben op zoekmachinealgoritmen. Dit omvat het bouwen van backlinks van andere websites naar de jouwe, het verhogen van de merkbekendheid en de sociale media-betrokkenheid en het verbeteren van de algehele online aanwezigheid en autoriteit van de website. Deze activiteiten hebben als doel om het aantal en de kwaliteit van de links naar een website te verhogen, wat zoekmachines gebruiken als een signaal van de autoriteit en relevantie van de website.

Hoe kiezen SEO's zoekwoorden?

SEO-experts gebruiken verschillende tools om zoekwoorden te kiezen. Enkele van de meest voorkomende zijn Google Search Console, Ahrefs, Moz en Ubersuggest.

Waarom is het binnen internet marketing niet verstandig om alleen tijd en budget te besteden aan adwords en niet aan seo?

Er zijn verschillende redenen waarom het niet verstandig is om alleen tijd en budget te besteden aan AdWords en niet aan SEO binnen internet marketing:

Kosten: AdWords kan duur zijn, vooral als je je richt op concurrerende zoekwoorden. Het is mogelijk dat je veel geld moet uitgeven om op te vallen tussen de concurrentie en de kosten voor klikken kunnen oplopen. Met SEO kan je organisch verkeer naar je website trekken zonder dat je betaalt voor elke klik.

Tijdelijk: Met AdWords krijg je alleen verkeer naar je website zolang je betaalt voor advertenties. Zodra je stopt met adverteren, stopt ook het verkeer. SEO kan een langdurige impact hebben, zelfs nadat je gestopt bent met het investeren in optimalisatie.

Autoriteit en vertrouwen: Zoekmachinegebruikers hebben vaak meer vertrouwen in organische zoekresultaten dan in betaalde advertenties. Door tijd en middelen te investeren in SEO, kan je werken aan het opbouwen van autoriteit en vertrouwen bij je doelgroep.

Diversiteit: Het is niet verstandig om al je eieren in één mand te leggen. Door alleen op AdWords te vertrouwen, mis je kansen om op andere manieren verkeer naar je website te trekken. SEO kan je helpen om organisch verkeer aan te trekken via verschillende zoektermen en kanalen.

Gebruikerservaring: Een goede gebruikerservaring is een belangrijk onderdeel van SEO. Door te investeren in SEO, kan je werken aan het verbeteren van de gebruikerservaring van je website, wat op de lange termijn kan leiden tot meer verkeer en hogere conversies.

Over het algemeen is het verstandig om zowel in AdWords als in SEO te investeren om een ​​gebalanceerde en effectieve online marketingstrategie te creëren.

Wat is de Gemiddelde CTR (click through rate) van Google Ads & organisch zoeken?

CTR staat voor Click-Through Rate en is de verhouding tussen het aantal keren dat een advertentie of zoekresultaat wordt weergegeven en het aantal keren dat erop wordt geklikt. De gemiddelde CTR voor Google Ads (voorheen AdWords) en organische zoekresultaten geeft een indicatie van hoeveel mensen op zoektermen klikken en op welke resultaten ze klikken.

Hieronder staan enkele onderzoeken die de gemiddelde CTR van Google Ads en organische zoekresultaten beschrijven:

Een onderzoek van WordStream uit 2018 laat zien dat de gemiddelde CTR voor Google Ads in de Verenigde Staten 3,17% is voor zoekadvertenties en 0,46% voor display-advertenties. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van meer dan 14.000 klanten van WordStream.
Bron: https://www.wordstream.com/blog/ws/2016/02/29/google-adwords-industry-benchmarks

Een ander onderzoek van Ignite Visibility uit 2020 laat zien dat de gemiddelde CTR voor organische zoekresultaten voor de eerste positie 43% is, voor de tweede positie 37% en voor de derde positie 30% en voor de tiende positie 3%.
Bron:  https://ignitevisibility.com/google-ctr-by-ranking-position/

Het is belangrijk om op te merken dat deze cijfers gemiddelden zijn en dat de CTR kan variëren afhankelijk van de specifieke zoekopdracht en branche. Het is ook belangrijk om zowel organisch zoeken als Google Ads te optimaliseren om de beste resultaten te behalen en een uitgebalanceerde online marketingstrategie te creëren.

Wat is de kei waarde van een zoekwoord en waarom is dat belangrijk?

KEI staat voor Keyword Effectiveness Index en geeft een indicatie in hoeverre een zoekwoord of zoekterm interessant is om te optimaliseren.

De KEI-waarde voor een trefwoord bestaat normaliter uit het aantal maandelijkse zoekopdrachten binnen een gebied / het aantal concurrerende websites.

Waarom is het belangrijk om met Majestic te kijken naar het linkprofiel van uw website?

Majestic is een vooraanstaande web-based SEO tool die onmisbaar is voor het analyseren van de linkprofielen van websites. Het biedt gedetailleerde informatie over de inkomende links van een website, waaronder de Trust Flow en Citation Flow scores, de gebruikte anchor texts, en de domeinen die de meeste links naar de website versturen. Dit maakt Majestic essentieel voor iedereen die zich bezighoudt met zoekmachine-optimalisatie. Door het verstrekken van waardevolle adviezen, helpt Majestic website-eigenaren en SEO-professionals de kwaliteit en relevantie van hun inkomende links te begrijpen. Dit is cruciaal, want inkomende links spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de zoekmachine rankings.

Het identificeren van link spam of “slechte” links is een ander belangrijk voordeel dat Majestic biedt. Het verwijderen van deze schadelijke links kan het linkprofiel van een website aanzienlijk verbeteren en zo bijdragen aan hogere zoekmachine rankings. Dit alles toont aan hoe waardevol Majestic kan zijn voor het verbeteren van de SEO-prestaties van een website. Voor meer informatie, zie majestic.com.

Wij begrijpen echter dat de kosten voor een abonnement bij Majestic als hoog kunnen worden ervaren. Daarom bieden wij een uitstekend alternatief. Mocht u een abonnement bij Majestic te duur vinden, dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons een gratis proefabonnement te nemen voor een eerste eenvoudige linkanalyse. Dit is mogelijk omdat wij een API-koppeling met onder andere Majestic hebben voor onze SEO tool op seo.eqwise.nl. Ons aanbod stelt u in staat om zonder enige kosten de voordelen van linkanalyse te ervaren en te zien hoe het uw SEO-prestaties kan verbeteren.

Dus, waarom niet de kans grijpen om uw website’s SEO te verbeteren met ons gratis proefabonnement? Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de krachtige mogelijkheden van linkanalyse, ondersteund door de expertise van Majestic, maar dan toegankelijk gemaakt voor iedereen. Begin vandaag nog met het optimaliseren van uw linkprofiel op seo.eqwise.nl en ontdek hoe u uw zoekmachine rankings naar een hoger niveau kunt tillen.